KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Teadélutánnal a hideg sötét téli esték ellen

2023. február 7.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület mindenkori célja, hogy élhetőbbé, boldogabbá, teljesebbé tegye azok a családok életét, akik három vagy több gyermeket is vállaltak.

 

A hideg téli, havas délutánokon, amelyek már estének tűnnek, lassabban telik az idő, különösen akkor, ha a gyakori áramkimaradások miatt sötétben tétlenül kell ülnie a családnak. Felüdülést és kikapcsolódást jelent ilyenkor egy találkozás a barátokkal, ismerősökkel. Ezért a szervezők egy teadélutánra hívták meg a nagycsaládosokat az egyesület irodájába február 4-én, ahol a gyerekek kötetlen játszással tölthették el az időt, míg a szülők egy „Hogy vagy?-kör” keretében megbeszélhették örömeiket, bánataikat, reményeiket és kételyeiket. 

 

Az alkalomra hét pár érkezett, különböző településről: Badalóról, Mezőkaszonyból, Kígyósról, Beregszászból, Nagymuzsalyból, Dercenből és Bulcsúból.  A résztvevők elmondhatták, hogy településükön hogyan élik meg a majdnem egy éve dúló háborús helyzetet, hogyan találják meg a bizonytalanságban a biztos pontokat. A beszélgetésből kiderült, hogy a nagycsaládosok a nehéz körülmények közepette is bíznak a jövőben. A mezőgazdasággal foglalkozó pár elmondta, hogy már megvásárolták a vetőmagokat, készülnek a tavaszi munkálatok elkezdéséhez. A vetés pedig az itthon maradás vágyának a biztató jele. Többen beszámoltak arról, hogy Kelet-Ukrajnából érkező családok vásároltak házat a faluban és nagyon igyekeznek beilleszkedni a közösségbe, még istentiszteltre is eljárnak.

 

Az est házigazdái Szilágyi László és Gabriella voltak, akik finom teával, kapucsinóval, sütivel és sok szeretettel várták a résztvevőket. Elmondták, hogy a teadélutáni alkalmakat a jövőben többször is megrendezik.

 

Forrás:

Fehér Rita

Kárpátalja.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár