KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Farsang és játszóház a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál a KMNE tagcsaládjaival

2023. február 17.

Farsangolva űzték el a telet a gyermekek február 15-én a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál (BJMSZ). A szolgálat Szent Louis és Zelie Martin Központjában játszóházi programot szerveztek.

 

Az alkalmat az öltözetek bemutatásával indították. A szerda délutáni farsangoláson három Wednesday is volt, de a jelmezek között szuperhősöktől kezdve film- és mesekaraktereken át különböző foglalkozásokig és népekig minden képviseltette magát.

 

A jelmezbemutató után Makuk János, a BJMSZ vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy a gyermekek számára interaktív játékokkal készültek.

 

A nagycsaládok gyermekei ügyességi és társasjátékokkal játszhattak, valamint kézműveskedés keretén belül csörgődobot készíthettek. Eközben a szülők teázással egybekötött beszélgetésen vettek részt.

 

A játék és kézművesség után zenével és tánccal űzték a telet a gyermekek.

 

A program végén csokoládéval és oklevéllel jutalmaztak minden gyermeket, akik közül négyen díjban is részesültek. A legviccesebb díjat a cigánylány jelmeze, a legcukibbat Supermané, a legkreatívabbat pedig Eperkéé nyerte el. Bálkirályt és bálkirálynőt is választottak. Stílszerűen a király jelmez nyerte el a bál királya címet, és a koszorúslány lett a bál királynője.

 

Hnatik Tünde, a BJMSZ munkatársa elmondta, hogy a játszóházi programmal helyi és belső-ukrajnai menekült gyermekeket szeretnének elérni. A terv szerint nyolc hónapos program alatt falvakban és a szeretetszolgálat központjában fognak mozgó játszóházi programokat szervezni. Céljuk a menekült gyermekek beilleszkedésének megkönnyítése, valamint a gyermekek testi és lelki egészségének fejlesztése. A foglalkozásokon egészséges és sérült gyermekek egyaránt részt vehetnek. Eddig a szolgálat kért fel intézményeket a program befogadására, de nyitottak megkeresésekre is.

 

A játszóházi program a beregszászi, a lembergi és ivano-frankivszki Máltai Szeretetszolgálat által valósult meg a Malteser International, a Malteser in Deutschland, a Malteser Austria, a Johanniter International Assistance, a Johanniter Orders in Germany, a Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., a Johanniter Nederland, a Johanniterhjälpen Sverige, a Swiss Johanniter Relief Service, a St John International és az Aktion Deutschland Hilft partnerségével.

 

Forrás:

Szabó Kata

Kárpátalja.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék