KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládos színházlátogatás Budapesten

2023. február 23.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) színházlátogatást szervezett február 21-én a budapesti Nemzeti Színházba. A társulat Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét vitte színpadra Vidnyánszky Attila igazgató rendezésében.

 

Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász Alapítvány igazgatója és Szűcs Nelli, színművésznő közbenjárásának köszönhetően Vidnyánszky Attila 50 jegyet ajánlott fel a KMNE részére.

 

A Házasság hete program zárásaként 25 házaspár utazhatott el megtekinteni a színdarabot. A több mint háromórás műben a regényből jól ismert alakok tűntek fel neves színészek játékában: Dobó István (Horváth Lajos Ottó), Bornemissza Gergely (Berettyán Nándor), Szulejmán szultán (Bodrogi Gyula), Cecey Éva (Barta Ágnes), Jumurdzsák (Schnell Ádám), Ali bég (Rátóti Zoltán) alakja elevenedett meg.

 

Külön örömet okozott a résztvevőknek, hogy kárpátaljai színészek is szerepeltek a darabban: Cecey Péter (Varga József), Sárközi cigány (Rácz József).

 

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete köszönetét fejezi ki a Nemzeti Színháznak és Vidnyánszky Attilának a lehetőségért!

 

Forrás:

Marosi Anita

Kárpátalja.ma« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 15.

-
január 27.

Nagymegyer, Felvidék

december 19.

10:00

Rév, Erdély

Magyar Szórvány Napja

Esemény
Pro Rév Egyesület