KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sí - hétvégén vettek részt a nagycsaládosok a Vadvölgy Panzióban

2023. február 27.

A családunk részt vett a  KMNE által meghirdetett síhétvégén, ami február 24-től 26-ig tartott. Az egyesület panziója, a Vadvölgy panzió adott otthont a rendezvénynek, 13 család, közel 65 fő részvételével.

 

A pénteki, egész napos esőzés nem kedvezett a síelőknek, mégis minden család megérkezett a panzióba. Nem szegte a kedvünket az időjárás sem. A fogadtatás igazán családias volt, vidám hangulatban telt. A péntek esti vacsora volt az egyetlen "kötelező" program, mégsem unatkoztunk egy percig sem. A lehetőség adott volt a szórakozásra, lehetett fürdőzni a "frissen" felújított  medencében,  szaunázni, sőt egy közeli csánt is befűtöttek a kedvünkért. A panzióban megtalálható biliárd és ping-pong asztal se volt sosem játékos nélkül.

 

Mi felnőttek késő estig élveztük egymás társaságát. Beszélgetés közben előkerült minden finomság, ami a táskákban lapult.

 

Szombat délelőtt  a tervezett program a síelés lett volna, de az időjárás még nem engedte meg, így mi felnőttek egy csoportbeszélgetésre mehettünk. Előkerültek a párok  megismerkedésének történetei. Nagyon érdekes volt,  sokat nevettünk. A beszélgetésnek az ebédre hívó csengő vetett véget. Ebéd után elállt az eső, így felcsillant a remény a síelésre. Hamarosan minden síelő útnak indult a sípálya felé, reménykedve, hogy alkalmas lesz a pálya a síelésre. Késő délután  érkeztek vissza a szállásunkra, élményekkel telve. Mi, akik nem síelünk, főleg anyukák és kisebb gyerekek, élveztük a panzió adta lehetőségeket.

 

Az este a péntekihez hasonlóan vidáman telt, későn kerültünk ágyba.

 

Vasárnap reggeli után részt vettünk egy rövid Istentiszteleti alkalmon, ami megszentelte a vasárnapunkat. Az éjjeli hóesést kihasználva a síelők ismét útra keltek, a panzióban maradt anyukák pedig a kisebb gyerekekkel, szánkóztak a közeli dombon. A hétvége egy finom vasárnapi ebéddel zárult.

 

Nagyon jól érezte magát az egész családunk. Sok új embert ismertünk meg, olyan családokat, ahol szeretik egymást a házastársak, a gyermekekre pedig  Isten ajándékaként tekintenek és hitben nevelnek. Jó átélni, hogy nem vagyunk egyedül, vannak még családok, akik itt szeretnének élni,boldogulni Kárpátalján. 

 

Feltöltődve tértünk haza otthonainkba, remélve, hogy még sok ehhez hasonló programon vehetünk részt. 

 

Hálásak vagyunk az élményekért elsősorban Istennek, a KMNE vezetőségének és munkatársainak illetve az egyesület támogatóinak is.

 

Marton Tünde

résztvevő

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár