KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Petőfi mindmáig

2023. március 13.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc valamint Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából  kórus találkozót szervezett  a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor ME vezetősége. 

 

A találkozón részt vett az újvidéki  Petőfi Sándor MMK kórusa Szabó Zsuzsa vezetésével valamint a maradéki Petőfi Sándor MME kórusa Nagy Bence vezetésével. A tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor ME kórusával Pongó Lajos foglalkozott  aki egyben a zenei alapok elkészítője is a megzenésített Petőfi versekhez melyeket előszeretettel adtak elő közösen a kórusok.

 

A találkozót a tiszakálmánfalvi szavalók Barna Sára Máté és Fincsur Zsolt valamint néptáncosaink a Gubancolók tették színesebbé Barna Sára Dávid és Balla Szabolcs készítették fel őket. A történelem órát Petőfi Sándor életéről és költészetéről valamint  az 1848-49 -es eseményekről  melyek meghatározták nemzetünk sorsát Juhász Attila formálta  filmbe. A programot Magyar Zsolt atya összegezte dicsérettel és bátorító kedves szavakkal. Az estet beszélgetéssel,barátkozással folytattuk finom sós édes sütik fogyasztása mellett.

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék