KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sportnap a nagycsaládosoknál - Közös akarat, kitartás, küzdőszellem

2023. március 13.

2023. március 11.

 

Ezekben a senki számára sem könnyű időkben világosan látszik, milyen nagy szükség van a közös akaratra, a kitartásra és a küzdőszellemre. A címben felsorolt tulajdonságokat leginkább a sport, az együtt lebonyolított játékok során tudjuk fejleszteni, hangzott el a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) tagcsaládjai számára szervezett sportnap megnyitóján.

 

Tarpai József elnök arról is szólt, hogy amennyire lehet, ragaszkodjunk korábbi nyugodt, harmonikus életformánkhoz, hogy a család fiataljai számára biztosítani tudjuk a felhőtlen gyerekkort. Az elnök köszönetet mondott a Rákóczi Főiskola irányítóinak a kiváló helyszínért. 

 

Az oktatási intézmény sportkomplexumában megrendezett alkalmon ötfős csoportokban több mint hetven nagycsaládos mérte össze erejét. A sok izgalmat hozó játékos vetélkedőre a nagycsaládosok Beregszászból, Muzsalyból, Jánosiból, Szőlősgyuláról, Nevetlenfaluból stb. érkeztek.

 

A játék élménye örömet ad, feltölt, felszabadulttá tesz: ezt tapasztalhattuk meg az ügyességi próbák során, ahol az édesanya, az édesapa és az idősebb testvérek ugyanazt a feladatot teljesítették, mint a család legifjabb, olykor csupán 4-5 éves tagja. Délben aztán valamennyien megéhezve, a jóleső fáradtság érzésével láttak hozzá a közös ebéd elfogyasztásához. 

 

A rendezvény támogatóinak jóvoltából valamennyi résztvevő oklevélben, ajándékokban részesült. 

 

Forrás:

Kovács Elemér

Karpatinfo.net

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár