KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Magyar Unitárius Egyház és a Gondviselés Segélyszervezet újabb segélyszállítmánya Kárpátaljára

2023. április 18.

A Magyar Unitárius Egyház és a Gondviselés Segélyszervezet nyolcadik segélyszállítmánya 2023. április 13-án érkezett meg Beregszászra. A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Koordinációs Irodájának átadott szállítmány tartalma: egy 18 kW teljesítményű áramfejlesztő, egy raklapnyi konzerv és étolaj, harminc darab érszorító (tourniquet), négyszáz darab viaszgyertya.

 

A segélyek átadását követően egyházunk és segélyszervezetünk küldöttségét a Kárpátaljai Református Egyház vezetői, Zán Fábián Sándor püspök úr és Nagy Béla főjegyző úr tájékoztatták a kárpátaljai magyar nemzeti közösség helyzetéről és a háborús állapotokról. Másnap a Kárpátaljai Református Egyház beregszászi szociális létesítményeit látogattuk meg, köztük a háborús menekülteknek fenntartott egyik szálláshelyet. 

 

Az alkalmi küldöttségünk tagjai: Kovács István püspök, Sándor Krisztina főgondnok, Nagy Gizella, a nemzetközi unitárius-univerzalista nőszervezet (International Convocation of Unitarian Universalist Women) vezetőségi tagja, Abonyi György, a Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozatának elnökségi tagja és Szabó László, a Gondviselés Segélyszervezet elnöke.

 

Ezúton is köszönetet nyilvánítunk minden támogatónak, akik adományaiból megvalósulhatnak a segélyszállítmányozásaink!

 

A szemléltető fényképek és az alkalmi videóriportok forráshelye: https://www.facebook.com/Unitarius.Gondviseles.Segelyszervezet

 

A Gondviselés Segélyszervezet elnöksége

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék