KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A szőgyéni cserkészek portyára hívták az alakuló párkányi csapatot

2023. április 18.

A párkányiaknak ez volt az első portyájuk. Nagyon élvezték a jól előkészített programot és igyekeztek a cserkésztudást minél jobban elsajátítani, hiszen nagy szükségük lesz erre az idei nyári táborokban.

 

Bokor Réka a leendő párkányi csapat szervezője és összefogója elmondta, nagyon izgult mikor még pénteken este is zuhogott az eső, mert azt szerette volna, hogy a gyerekek első portyája szép és emlékezetes maradjon.

 

Az égiek velük voltak, mert szombat reggelre csodásan kitisztult az ég, a nap is sokszor előbújt. Csak akkor kezdett ismét szemerkélni, amikor már a hazafelé tartató autókba szálltak be.

 

"A portya csapatunknak egy jó program volt, amire alkalmasnak láttuk meghívni a párkányi csapatot, hogy cserkésztudásukat ők is mélyíthessék. Tizenketten jöttek, összesen harminchatan voltunk. A falu határának különböző pontjain állomások várták a cserkészeket – rovásírás, tűzrakás, csomózás, népdal, egészségügyi ismeretek, kis cserkésztörténelem" – fejtette ki Halda Melinda a portya programjának kidolgozója.

 

Egyébként a szőgyéni 32-es számú Szent Mihály Cserkészcsapat az idén ünnepli 30 éves fennállását.

 

Igyekeznek megtartani az őrsi gyűléseket és méginkább belevonni a munkába a rover korosztályt, akik e portya előkészítésében is oroszlánszerepet vállaltak.

 

Bokor Réka, aki maga is a szőgyéni cserkészcsapatban kezdte cserkészéletét hozzáfűzte, a szőgyéniek már az első lépéseknél nagyban segítették a párkányi cserkészet megalakulását más cserkészcsapatokkal együtt.

 

A továbbiakban még a kürti csapat cserkésznapján vesznek részt, az esztergomiakhoz májusban látogatnak el, júniusban nagy méta összejövetelt terveznek és következhetnek a nyári táborok. Egyelőre a kiscserkész mintatáborba 15 fő, a cserkész mintatáborba 14 fő, a segédőrsvezető-képző táborba 4-6 fő, őrsvezetőképzőbe 4 fő jelentkezett.

 

Forrás: ma7.sk

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék