KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés

2023. április 25.

Április 21-22-én elkezdődött a Családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés. A képzésen 12 házaspár és további érdeklődők vesznek részt, a kerületi főesperesek és plébánosok ajánlásával. Az első, önismereti modul koordinátora Dr. Fleisz Kinga pszichológus volt Szatmárnémetiből.

 

Ezt követően június 9-10-én a házassággal, családdal kapcsolatos egyházi tanitás megismerésére várjuk a házaspárokat, Dr. Bakó László pasztorális tanár és Szénégető István vezetésével. Júliusban háromnapos gyakorlati képzéssel, szeptemberben pedig Keresztes Ilona meghívásával életvédelem témában folytatódnak a találkozások. A képzés az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.

 

A Családpasztorációval együttműködésben, lelkes fiatal édesanyák kezdeményezésére és szervezésében a marosvásárhelyi Szent Család-plébánián került sor a „9 hónap az életről” című életvédő képzéssorozat ünnepélyes lezárására április 13−15. között. A tavaly szeptemberben indult képzést a magyarországi Együtt az Életért Egyesület tartotta húsz erdélyi résztvevőnek, akik a képzés végeztével ezen a hétvégén elkötelezték magukat az élet védelmére, annak fogantatásától a természetes halálig.

 

Az életvédelmi képzés résztvevői a záró modul során kifejezték, hogy tovább szeretnék ezekben az kérdésekben fejlődni, hogy méltóképpen tudjanak segíteni ott, ahol szükség van rájuk. Szeretnének egymást segítő, támogató csapattá formálódni, egy közösséget alkotni az élet védelmének céljával.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék