KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Hargita-megyei Mozgássérültek Szervezetének áprilisa

2023. április 27.

Gyergyói Húsvéti Bál

 

Április 11-én Balázs Fülöp Mária jóvoltából részt vettünk Gyergyóditróban, a Barátság panzióban a Hit és Fényesekkel együtt a Húsvéti Bálon. Ennek az eseménynek az egyik  különlegesége, hogy szülök is részt vettek, és velünk együtt jól érezték magukat. Az eseményen 15 résztvevő vett rész a szervezetünktől.

 

Kimondottan jól éreztük magunkat, még az egyik szakácsnőt is felköszöntöttük születésnapja alkalmából, aki fakanalakat kapott ajándékba. Ez egy külön színfolttal gazdagította a találkozót. Finom volt az ebéd, ami után süteményeket is szolgáltak fel, tehát bőséges volt az étkezés.. Jókat beszélgettünk. Volt Dj, aki mulatós zenét szolgáltatott, amire mindenki táncolt jókedvűen. Úgy érzékeltem, hogy a sérülteknek kimondottan jól esett a zene és a tánc. Este 7-ig tartott a mulatság, tele boldogsággal és mindenki vidáman ment haza.

 

 

 

Szülők klubja

 

Április 13-án megrendezésre került a „Szülők klubja” esemény. Az esemény Bács Béla szociál-pedagógus koordinálásval zajlott le. A gyűlésen részt vettek: Marton Panna-Imola a gyertyaöntő műhely vezetője és László Timea az általános műhely vezetője. 15 szülő jelent meg, volt aki párban, volt, aki egyedül. A tematikája a gyűlésnek - az igények. Első körben Bács Béla az elméleti részt vezette fel, majd a csoporton belül véleményeket és tapasztaltok kért a szülőktől.

 

Jó volt látni ahogyan a szülök megnyíltak, és ezáltal tapasztalatcsere jött létre.

 

 

Kötélfonás

 

Április 13-án a Gordius vezetője látogatott meg minket, és megtanított egy pár kötélfonási technikára.

 

 

Agyagozás

 

Április 21-én a szervezett tagjai egy kis agyagozást is kiprobálhattak.

 

 

Csemete ültetés

 

Április 24-25-én a szervezetünk faültetést szervezett a csaracsói területünkre. Az eseményre Gyergyó és Csík környékéről jöttek fogyatékkal élő személyek. 27 személy segítségével közel 450 facsemete került elültetésre.

 

 

A beszámolót Bartalis Fifi állította össze.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS