KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tavaszi megújulás nagycsaládosan

2023. május 2.

Április 1-én a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületének 11 tagcsaládja, összesen 8 csapatban játszott Tiszavasvári belvárosában a „Bolondos dallamok” elnevezésű interaktív 7 állomásos vetélkedőn.  A hétpróba alatt vicces, bolondos, rajzos, verses, mozgásos feladatok segítségével járhattuk körbe a húsvéti ünnepkört. Volt még képkirakó, kakukktojás játék, tojáskeresés villámkérdésekkel. A legnagyobb sikere az utolsó állomásnak volt, ahol különleges rímpárokkal való húsvéti locsolóverset kellett írniuk a csapatoknak.

 

Jelentjük, minden család kiállta a bolondos húsvéti hétpróbát, így hazavihették a jól megérdemelt ajándékcsomagjaikat.

 

Április 15-én sok-sok "Segítő kéz" végzett önkéntes munkát egyesületünk székhelyén. A közel fél éves zárás után a Civil Ház helyiségei megújultak, s a segítő kezek által tiszták, rendezettek, illatosak lettek. Az anyukák ablakot pucoltak, bútorokat és ajtókat mostak le, pókhálóztak, sepregettek, felmostak, raktárt pakoltak, s a terasz is megszépült. Az apukák a nehéz, fizikai munkálatokban vettek részt: a kültéri játékokat, tárolót és padokat pakolták ki végleges helyükre, a játszóterünket is használható állapotba tették, s összeszerelték új tárolópolcainkat is. A gyerekek a raktárrendezésben segédkeztek, a kreatív kuckónkat tették szebbé és átláthatóbbá. Igazi HAZA-VÁR-LAK-OT alakítottunk ki, ahová mondhatjuk ezután minden tagcsaládunknak: Hazavárlak!

 

Május első napján "Kicsi vagyok én" anyák napi műhelyfoglalkozáson 30 résztvevővel gyönyörű anyák napi ajándékokat alkotott a Civil Házban. Készültek faliképek, kicsike tárolódobozok, vázába való dekor virágok. Kicsiny kezek apró mozdulatokkal formázták az anyák napi csodasütiket. A gyerekek alig várták, hogy kisüljenek a kis virágok, szivecskék, s egyéb formák, majd csomagolva vihették azokat haza.

 

 Mindhárom programon számos felnőtt- és iskolai közösségi szolgálatos diák segítette a munkát.  Hálásan köszönjük mindezt nekik!

 

A rendezvények a NEAO-KP-1-2023/8-000113- "Tiszavasvári HAZA-VÁR-LAK , avagy valódi védelem, közösség és támasz nagycsaládos módra" elnevezésű pályázat keretei között, valósultak meg.

 

Lévai Andrea, egyesületi elnök

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék