KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Vidám családi sportnap a nagycsaládosok szervezésében

2023. május 22.

Május 20.

 

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének egyik legvidámabb rendezvénye a családi sportnap. Immár hagyományosan májusban szervezik meg a szabadtéri aktív napot, melynek során családok, szülők és gyerekek együtt mérettetnek meg a különböző ügyességi vetélkedőkön, játékokban. A rendezvénynek a beregszászi Barátság Stadion adott otthont.

 

– Idén második alkalommal szerveztünk sportnapot, most már mindenki nagy örömére a szabadban. Kárpátalja számos településéről, Nevetlenfalutól Nagydobronyig összesen 18 család vett részt a programban, 65 fővel. Mindenki nagyon jól érezte magát, a gyerekek futkároztak, s szüleik is kellemesen elfáradtak a különböző stafétajátékok teljesítése közben – tájékoztatott Szilágyiné Tóth Gabriella, a KMNE alelnöke.

 

 A vetélkedők felelőse Spenik Okszána tornatanár volt, aki teljes megelégedettséggel beszélt a résztvevők teljesítményéről. Mint mondta, igyekezett olyan ügyességi játékokat összeválogatni, melyekben mind a gyerekek, mind a felnőttek jól érzik magukat, képesek megbirkózni azokkal, s még szórakoztató is számukra.

 

Az eredményhirdetés után a családokat ebéddel kínálták, majd az oklevelekkel és ajándékokkal gazdagodva tértek haza.

 

A program megvalósulását a magyar kormány támogatta. A családok számára az ajándékokat a Beregszászi Szent Anna Karitász és a Kárpátaljai Magyar Református Egyház püspöki hivatala biztosította.

 

Hegedüs Csilla

Forrás:

KISZó

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár