KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tiszavasvári HAZA-VÁR-LAK , avagy valódi védelem, közösség és támasz nagycsaládos módra

2023. május 29.

A Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezeteknek kiírt projektjére, amely április 1-től egyszerre biztosítja a szervezet működését és szakmai programok megvalósítását. Pályázati azonosítónk: NEAO-KP-1-2023/8-000113.

 

Legfontosabb célunk: példamutatás, eredetiség, egyediség, megmutatni azt, hogy hasznosak vagyunk a közösség számára, valódi közösségvédelem, szociális tevékenység, segítő kezek a rászoruló tiszavasvári nagycsaládosoknak. Az 1 éves pályázati program során 12 műhelyfoglalkozást kívánunk megvalósítani havi periódusban. Nagy igény van a nagycsaládos körökben ezen foglalkozásokra, a közösségépítésre, az összetartozás erősítésére. A műhelyfoglalkozásokat 1 fő projektvezető koordinálja. Feladatai: projekt szakmai megvalósítása, események szervezése, projektelemek és szervezetek közötti koordinációs kontaktok. Tervezett létszám műhelymunkánként 50-100 fő. "Haza-várunk" címmel fővárosi kulturális, lazító  programot is megvalósítunk ez év tavaszán- nyarán, amely során színházi előadáson veszünk részt kis csapatunkkal, s  múzeumlátogatással színesítjük az egy napos kirándulást. HAZAVÁRÓ nyári ötnapos gazdagító rendezvényre várjuk egyesületünk általános iskolás gyermekeit július végén, augusztus elején. Napközis tábor jelleggel Tiszavasváriban, a Civil Házban 5 munkanapra felvállaljuk a gyerekek „felügyeletét”, programok biztosítunk számukra, így a nyári szünetben a gyermekek szabadidejüket hasznosan tölthetik el. A helyi Zúzosléfőző rendezvényre fogadjuk vendégeinket, nagycsaládos partnerszervezeteink képviselőit. Csapatunk benevez a főzőversenybe,  közösen készítjük az ízletes helyi specialitást, a szentmihályi zúzoslevest. Negyedik nagy rendezvényünk a "HAZA-VÁR" egynapos tanulmányút ősszel.  Bízunk benne, hogy valódi védelmet, közösségi élményt és támaszt tudunk nyújtani egyesületünk tagcsaládjainak a programsorozat folyamán.

 

Májusi HAZA-VÁR-LAK műhelyfoglalkozásunk külső helyszínen, a Tiszavasvári Strandfürdő területén zajlott, a „XVIII. Öhönforgató Versenyen és Néptánctalálkozón: 3  nagycsaládos szakácsmesterünk főzte az autentikus népi ételt, az öhönt. Eközben a színpadon különböző kulturális programok zajlottak, számos néptáccsoport mutatkozott be nagy-nagy örömünkre, a rendezvény területén népi játszóház is várta a kicsiket, illetve megismerkedhetünk egyéb népi mesterséggel, népművészettel a népi kultúra értékeivel. 

 

Gratulálunk minden versenyzőnknek, a főszakácsainknak: Tóth Lászlónak, Szőnyi Istvánnak és Nagy Szilárdnak, akik a HAZA-VÁR-LAK BARÁTI KÖREINKBEN elnevezésű csapatban alkottak. Ugyan helyezést nem értek el, de jelentjük, hogy az öhön mind elfogyott.  Hálásan köszönik a kiskuktáknak, is a rendezvény során végzett munkát!

 

                         Lévai Andrea, a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete elnöke

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék