KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Június hírek a Rekettyétől Nagykárolyból

2023. június 14.

A Rekettye Kulturális Egyesült részt vett a XII.Dunán innen Tiszán túl Kárpát-medencei Ifjúsági Népmüvészeti  tehetségkutató versenyen. Táncosaink a Találkozó Szamosújváron koreográfiájukkal, amelyet a Cikuskásokkal együtt mutattak be, Arany minősítést értek el. A Komák zenekarunk moldvai muzsikát játszott, ők Ezüst minősítést értek el.

 

Megrendezésre került Nagykárolyban a IX.Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc fesztivál. A Rekettye növendékei, az 5 tánccsoport bemutatták a tanév során tanult tánckoreográfiájukat a lelkes közönségnek. A népzenészeink is kis egyéni koncertet tartottak és együtt muzsikáltak. Az ünnep megkoronázásaként este közös táncházban mulathattak azok, akik a népzenét és néptáncot kedvelik.

 

 

Júliusi táborbeharangozók

 

Négy nyári programkínálattal is várjuk a gyerekeket, fiatalokat. Az első június 26-30 között zajlott XI. Rekettye Népzene tábor címen Válajon. Július 17-21 között lesz szintén a XI. Néptánctábor Nagykárolyban. Július 24-28 III.Expert román nyelvű tábor, magyar ajkú gyerekeknek. Auguszrus 7-11 II. Kézműves tábort szervezünk. Minden eseményünkre, táborunkra szeretettel várjuk a jelentkezőket.

 

 

Volfer Annamária beszámolója« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár