KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Petőfire emlékezve

2023. június 16.

Tizennegyedik alkalommal került sor a Galántai Értelmi Sérülteket Segítő Társulás és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében a versmondó fesztiválra. A taksonyi művelődési ház június 14-én megtelt versszerető fiatalokkal, szüleikkel és segítőikkel. Ezúttal a Petőfi-bicentenárium jegyében zajlott a rendezvény.

 

A szereplők hónapok óta forgatták a versesköteteket, nagy igyekezettel, szorgalommal tanulták a költeményeket. Bizony többen aludni sem tudtak éjszaka az izgalomtól. Végül mindenki sikerrel vette az akadályokat, és könnyű dolga volt a zsűrinek – amelyben a Carissimiből hárman is helyet foglaltak: Bauer Edit elnök, Zupko Mária és Zsidó János kuratóriumi tagok, valamint a Pátria Rádió közkedvelt műsorvezetője, Bodri Eleonóra –, hiszen csupa jót tudtak elmondani a produkciókról.

 

Sok-sok Petőfi-vers hangzott el, volt köztük vidám, játékos, szomorú, hazafias. Még a megzenésített versekből is hallottunk párat. A szünetekben két galántai gimnazista, Szőcs Emese és Enikő énekelt, és a felsőszeli alapiskola ügyes néptáncos tanulói szereztek vidám perceket a közönségnek. Az ugyancsak felsőszeli alapiskolás Néma Noeltől pedig huncut népmesét és Kosztolányi Dezső verseiből készült összeállítást hallhattunk. Meglepetésként Bauer Edit is elmondott egy humoros költeményt. Délután a Balla Igor vezette Kobold zenekar teremtett fergeteges hangulatot.
Koncertjüket szlovákiai magyar költők megzenésített verseiből állították össze, és a Petőfi-évforduló tiszteltére az Anyám tyúkja című verset is megzenésítették. Műsorukba bevonták a fiatalokat, a legaktívabbakat könyvvel és CD-vel jutalmazták.

 

A rendezvényt a Szövetség a Közös Célokért társulás, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint Taksony község önkormányzata támogatta.

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár