KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Több mint félezer felvidéki cserkész táborozik egyszerre

2023. augusztus 2.

Július 25. és augusztus 4. között valósul meg az év legnagyobb felvidéki cserkészeseménye, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egész tagságát megmozgató Szövetségi Nagytábor az Ipolynyékhez közeli Csali-völgyben. A tábor önkéntes szervezői közel egy éve kezdték meg a munkát, hogy megvalósulhasson az a rendezvény, amelyen a cserkészszövetség szinte minden cserkészcsapata részt vesz.

 

 

Horváth Dániel főszervező vezetésével működő, nagyjából 20 fős szervezőcsapat idén megújitotta a tábor koncepcióját, hiszen az altáborokba való elosztás, az SZMCS-re nem jellemző módon idén nem cserkészcsapatok szerint, hanem korosztályok szerint történt.

 

Ez lehetőséget adott arra, hogy a programok és a kerettörténet fókuszpontjai is az egyes korosztályok igényeire, érdeklődési köreire összpontosítsanak. A résztvevőket három korosztályban (10-12 évesek, 13-15 évesek és a 16-19 évesek) öt altáborba osztották el.

 

A kezdetben 580 főt számláló rendezvény a családos cserkészek érkezésével, több mint hatszáz főre bővült. A családos cserkészek péntektől keddig táboroznak Ipolynyéken.

 

A szombati napon az összes altábor és a családos cserkészek is egy közös Zsibvásáron vehettek részt, ahol számos kézműves foglalkozással, előadással, csoportbeszélgetéssel és különböző játékokkal várták a részvevőket, stábunk ezen a napon látogatott el a cserkészekhez. 
 
 
Forrás: ma7|Tóth Tünde


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár