KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Hargita Megyei Sérültek Egyesületének júniusi-júliusi beszámolója

2023. augusztus 3.

Június 15. Szülök klubja

 

Hargita Megyei Sérültek Egyesületénél ismételten egy kis csapat erősítés történt a szülők klubja terén. Az eseményen megjelent 10 szülő önismereten és csapatépítésen ment keresztül Bács Béla segítségével. A légkört megértés és odafigyelés vette körül. Jó volt látni, ahogyan megbeszélik a hétköznapi problémákat, és közösen találnak megoldásokkat.

 

 

Június 23. - Nyikó Anetta könyvbemutató

 

Nyikó Anetta, aki mozgássérültként fontosnak tartja, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk a fogyatékkal élő társadalom szerepvállalási lehetőségeire, és szeretne bebizonyítani, hogy fogyatékkal élőként is lehetséges teljes értékű életet élni. Énekesként, slammerként és önkéntes munkája alatt is az egymás elfogadására és segítésére próbálja felhívni a figyelmet.

 

Az idén megírt könyvét elhozta a csíkszeredaiak számára is, a könyvbemutató a Hargita Megyei Sérültek Egyesületénél történt.  Az eseményt Puha Dorel és Szabó Moha István indítótták kellemes zenei előadással. Majd Bács Béla az esemény házigazdája és Nyikó Anett beszélőpartnere folytatták a könyv bemutatását. A könyvbemutató után Nyikó Anett énektudásával lepte meg a résztvevőket.

 

 

Június 27. –Bowling (tekézés)

 

A csíkszeredai 300 Bowling Club jóvoltából az Egyesületünk tagjaink kiprobálhatták a tekézés élményét. Versenyszerű élmény volt hiszen öt csapat áll össze. Minden csapatban 4-6 személy volt. A sikerélménytől a kezek magasba kerültek, ahogy legurították a bábukat.

 

Köszönjük a szép élményt ezúttal is a 300 Bowling Clubnak.

 

 

Július 21. - Büdösfürdő

 

Csoportunk egyik tagjának biztosan izgatottan indult a reggele. Ugyanis már egy héttel korábban a csoport minden tagját izgatottan hívta meg a Büdösfürdőn található nyaralóházukhoz egy közös „tokányozásra”.

 

Szervezetünktől 17-en vettünk részt. A kedvező időjárásnak köszönhetően egy kis sétát is tettünk, mely keretén belül picit felfedeztünk Büdösfürdőt, valamint maradt idő áfonyát és áfonyalevelet gyűjtögetni. A séta után nagyon jóízű krumplitokány várt ránk.

 

Mindent összefoglalva mindenki szép élményekkel térhetett haza, kellemes laza hangulatú napot zártunk. Szerintem mindenkinek lehetősége volt megpihenni, lelkileg feltöltődni azon a természetközeli helyen.

 

 

Július.27. - Látogatás Tekerőpatak erdejében

 

Szerintem mindenki nevében kijelenthetem, hogy nagy meglepetést tartogatott ez a kicsit borus csütörtöki nap. Meghívást kaptunk ugyancsak egy kerti sütésre. Népes társaság gyűlt össze, a szervezet csíki kirendeltségétől 27 személy a bentlakóinkkal együtt és a régen nem látott gyergyói csoport.

 

Szép környezet valamint kedves arcok fogadtak minket. Hamar jó hangulat kerekedett társaságunk egy része táncra is perdült. A nap fénypontja egy spontán barlangászás volt. Súgó-barlang pár kilóméterre volt a helytől ahol mi tartozkodtunk. Hogyan ne fért volna bele egy látogatás a napunkba!?  

 

Kalandos volt, sokat mászkáltunk, mindenkire büszke voltam, hogy megbírkóztak a barlang szájáig tartó emelkedővel. A barlangban sokak számára idegen, eddig soha nem látott kőzeg tárult fel. A sötét, olykor csúszós nehéz terepet ellensúlyozta az általunk  felfedezett „más világ” látványosságai.

 

Napunkat zárva a kalandos túra után mindenki jóízűen falatozta a nekünk készített ételt.

 

Bartalis Fifi beszámolója

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár