KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Lurkó idő és családi délután Lekenyén

2023. augusztus 22.

A PRO LE-TI Polgári Társulás évek óta igyekszik Lekenye Község és a régió rendezvényeibe bekapcsolódni és a felvidéki magyar közösség, azon belül is legfőképpen a családok számára gazdag, érdekes és hasznos programokat biztosítani.

 

Idén Lekenyében a támogatóknak köszönhetően első alkalommal biztosítottak habpartyt és légvárat a gyerekek legnagyobb örömére. Mindemellett kultúrműsorra, kézművesfoglalkozásra, ügyességi vetélkedőkre és a „Lekenye szeretlek” - történelmi, családi vetélkedőre is sor került.

 

„A Családok Háza udvarán a „Lurkó idő” elnevezésű családi délutánunk gazdag programjai mellett a családbarát környezet, az őshonos gyümölcsös vagy a gyógyító tanösvény is kikapcsolódással szolgált a gyermekeikkel közös időt eltöltő szülők és nagyszülők számára” - nyilatkozta Beke Beáta, a szervezet elnöke.

 

A további társszervezők ínycsiklandozó programokkal szolgáltak. A főzőverseny keretében pacalt, krumplilángost, chilis babot és vadpörköltet kóstolhattak a résztvevők a hagyományos gulyás mellett. A 15 -féle kalács végig kóstolása is egy közösségi élmény ként lett megtartva, valamint a támogatásként kapott dinnyéket is együtt fogyasztották el a résztvevők.

 

A „Lekenye 780” ünnepség keretében megtartott családi délután „A KCSSZ és a Pro Le-Ti közös programja.” volt. 

 

Beke Beáta
a Pro Le-Ti Polgári Társulás elnöke
 
 
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár