KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Jótékonysági hajvágást szerveztek Beregszászban

2023. augusztus 27.

Újabb jótékonysági akciót szervezett a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága: második alkalommal tartottuk meg a Jótékonysági hajvágás elnevezésű programunkat, melynek célja, hogy tehermentesítse a családokat iskolakezdés előtt. Először 2021-ben szerveztük meg a hajvágó programunkat, és a nagy sikerre való tekintettel mindenképp hagyományt szerettünk volna teremteni. Ebben az évben a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) tagcsaládjai voltak a kedvezményezettek, de részt vettek a programban a Sámuel Alapítvány családjai és egyéni jelentkezők is. 

 

Hasonlóan az első akciónkhoz,  idén is nagy sikernek örvendett a program, hisz kilenc fodrász több mint 60 személy frizuráját igazította meg. Újdonság volt, hogy a gyerekek mellett a szülők is jelentkezhettek a hajvágásra, így összesen 27 család tagját csinosították ki az önkéntes fodrászok az új tanév kezdetére.

 

A nagycsaládos egyesület tagjai nagy örömmel fogadták el a felkérést, hiszen egy ingyenes frizurázkodás különösen nagy segítség a három, négy vagy akár több gyermeket nevelő szülőknek. A nap igazán jó hangulatban telt, a részvevők örömmel találkoztak régi ismerőseikkel, a gyerekek csillogó szemekkel néztek az ügyes kezű fodrászokra. 

 

Fodrászokkal, szülőkkel beszélgetve azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az emberek többségének alapvető tulajdonsága a segítő szándék, hogy érzik: adni jó. A másik pedig, hogy meg kell tanulnunk a segítséget elfogadni is, főleg, ha az jószándékkal van fűszerezve.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár