KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Egy táska női szeretet adománygyűjtés

2024. január 26.

Van bennünk empátia és tenni akarás

 

Örömmel tudatjuk, hogy a Szövetség Nőtagozata, a Szövetség a Közös Célokért és a Pro Le-Ti társulás felhívására már 50 gyűjtőponttal zajlik a menstruációs szegénységben élő nők megsegítésére szervezett adománygyűjtés.

 

A szervezők nevében 2022-ben az összefogás eredményeként 734 szeretettáskát juttattunk el a megfelelő kezekbe, 2023-ban pedig 345 szeretetcsomagot ajánlottak fel. Tisztelettel kérünk mindenkit, aki átérzi a menstruációs szegénység mélyreható társadalmi, erkölcsi és lelki hatásait, az az idei kampányt is segítse adományával! 

 

A gyűjtőpontok gerincét a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) irodahálózata adja, amelyhez már több mint 30 magánszemély, civil szervezet, iskola, könyvtár, kisbolt és kávézó csatlakozott. Náluk 2024. március 8-ig, meghatározott időpontokban lehet bevinni a szeretettáskákat.

 

Aki segíteni szeretne ezen a térképen keresheti ki a lakóhelyéhez legközelebb eső gyűjtőpontot, annak nyitvatartási idejét és elérhetőségét: https://t.ly/oAIXM

 

A beérkező adományokat a szervezők a gyűjtés zárultával (március 8. nőnap) összegyűjtik és eljuttatják iskolákba, önkormányzatok szociális osztályaira, karitászokhoz, a roma misszió munkatársaihoz és segélyszervezetekhez, hogy biztosan jó kezekbe kerüljenek.

 

Mit tegyünk a szeretettáskába?

 

A menstruációs szegénységben élő nőknek már harmadik éve gyűjt a Szövetség Nőtagozata, a Pro LE-Ti egyesület és a SZAKC területi irodáinak bevonásával. Elsősorban intimbetétre van szükség, amit alap higiéniai termékek egészítenek ki (szappan, sampon, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő).

 

A menstruációs szegénység hazánkban is minden tizedik nőt érint. Megtépázza önbecsülésüket, nehezíti a munkavállalást, egészségügyi kockázatottal jár, a fiatal lányok pedig ki-kimaradoznak miatta az iskolából.

 

Együtt ledönthetjük a tabukat, együtt segíthetünk a nehéz körülmények között élő lányoknak és nőknek! Ha tudunk, adjunk! – lelkesítenek a szervezők.

 

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/777259860906292



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár