KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Házasság Világnapja Moholon

2024. február 5.

A Moholi Családok Egyesülete a házasságban élők számára ünnepséget szervezett, 2024. február 4.-én, Moholon a Csobolyó ME. Székházában.

 

Mintegy 26 házaspár jelentkezett! Jellemzően Moholról és Adáról jöttek többségében, de voltak jubilálók Péterrévéről, Törökkanizsáról, Bácskertesről, Székelykevéről és a világ egy távolabbi sarkából Brisbanből. Az Ausztráliában élő, innen elszármazott Kovács István és Piroska (született Patyi) a 65. házassági évfordulójukat ünnepelték. Igaz, csak lélekben voltak velünk, de érezhették a szülőföld szeretetét.

 

A jubilálókat Világos Tibor, a MOCSE elnöke köszöntötte, majd a Csobolyó ME. csoportjai kedveskedtek nekik rövid kultúrműsorral.

 

Ezt követően Ördög Róbert családterapeuta és neje Judit előadása következett:

HOGYAN ÉLJÜNK EGYÜTT A NEM TÖKÉLETES HÁZASTÁRSSAL“ címmel. Az igencsak tanulságos előadást követően Tóth Krisztina (25 éves jubiláló) felolvasta Kányádi Sándor - Tudod... című versét.

 

A jubiláló házaspárok fogadalmának megerősítése és megáldása következett  Világos Miklós, moholi plébános úr szertartásában.

 

A szertartás lezárásaként Tóth Krisztina: Ady Endre „Őrizem a szemed” című versét olvasta fel.

 

A Magyar Nemzeti Tanács ajándékcsomagokkal kedveskedett a jubilálóknak, melyet egy Emléklap és egy szál virág kiséretében Magó Sára és Emma, a Csobolyó ME. és a MOCSE két kis tagja nyújtott át a házaspároknak.

 

Az délután zárásaként Agapéra került sor, melyen a jubiláló házaspárok által készített sütemények elfogyasztása és természetesen egy kocintás következett.

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár