KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az elköteleződés ünnepe Pécsett

2024. február 12.

Örök hűség? Tartós, boldog házasság? Vidám családok? Léteznek még ezek?

Mi hisszük, hogy igen, s ezt minden évben ünnepeljük is. Idén február 10-én 21. alkalommal üdvözöltük az ország minden részéből érkező vendégeinket és a határon túlról idelátogató barátainkat, több, mint 200 főt, a szokásos helyszínen a Magtár Rendezvényközpont nagytermében. A NOE-t  Bak László elnökségi tag képviselte, aki Miskolcról utazott ide, hogy egyben a 35. születésnapunkon is velünk lehessen.

 

Ökumenikus ima, házaspár tanúságtétele, kiscsoportos  beszélgetések, díjátadások, jubiláló házasok megáldása, egyesületünk 35 éves fennállásának ünneplése, sok-sok beszélgetés és találkozás gazdagította a programot. Különlegességnek számított, hogy idén egy 65. évfordulóját ünneplő házaspárt is köszönthettünk.

 

A borsarokban és a teaházban osztottuk meg egymással tapasztalatainkat és tervezgettük a jövőt este 10 óráig.

 

Hogy az ünnep tényleg a házaspároké lehessen a gyerekek külön szórakozhattak. Egyikük beszámolt erről a nekik is felejthetetlen élményről, amit szívesen osztok meg mindnyájatokkal.

 

Köszönjük a támogatást a NOE-nak és a Pécsi Egyházmegyének!

 

Székely Kamilla

 

 

 

 

Élménybeszámoló:

 

Február 10-én délután családommal érkeztem a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület szervezésében megrendezett Házasság Világnapi rendezvényre.

 

A Székesegyházhoz közel található Magtár épületben külön programokkal várták a felnőtteket és a gyerekeket. A különböző korosztályú gyerekek számára számos programot kínáltak. Én a nagyobbak részére meghirdetett Kincskereső programon voltam. A Püspöki Kincstárba átkísértek bennünket, majd 2-3 fős csapatokat alkotva vágtunk neki a kalandnak. Összesen 7 állomás volt, ahol 1-1 matematikai, történelmi és irodalmi feladatot kellett megoldani ahhoz, hogy 10 perc alatt az adott helyszínen minél több érmét gyűjtsünk össze. Akik a feladat során elakadtak azoknak a szervezők segítséget nyújtottak. Az nyert aki a végén a legtöbb érmét gyűjtötte össze.

 

Visszatérve a kincskeresésből uzsonnával vártak, finom szendvicset, házi sós és édes süteményekkel kínáltak bennünket, citrusos és málnás üdítőket fogyasztottunk.

 

A kisebb gyerekek, testvérem élménybeszámolója alapján sem unatkoztak. Lehetőségük volt nemezelni, színezni, tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, élő népzenét hallgattak, táncoltak, körjátékokat játszottak és a hangszereket is kipróbálhatták.

 

Az idő gyorsan elrepült, a programot a felnőttekkel együtt közös vacsora és sütizés zárta. A családok által készített rengeteg tortából többet is megkóstoltam. Mi, a nővérem által sütött tortával járultunk hozzá az esemény lezárásához.

 

Egy szuper élménnyel teli délutánt töltöttünk el a Magtárban, megismerkedtem más nagycsaládban nevelkedő gyerekkel. Bízom benne, hogy jövőre is részt tudok venni az eseményen.

 

Wittner Áron

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár