KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Megújulás a házasságban

2024. március 5.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület egyik közkedvelt programja a házaspárok hétvégéje, amelynek színhelye az Ungvári - járási Vadvölgy Panzió.

Az alkalomra 2024. március 1-3. között került sor, melyre 12 házaspár jelentkezett. A programfelelősek Taracközi Ferenc és Taracközi Marianna lelkészházaspár voltak, akik a „Megújulás a házasságban” című témakört hozták el nekünk erre a csodálatos három napra.

 

A házaspárok péntek délután érkeztek meg a helyszínre, akiket Szántó Gyula, a panzió igazgatója fogadott. A szobák elfoglalása után finom vacsorával vártak bennünket. Ismerkedő est vette kezdetét ezt követően, egymásra hangolódás, szabad beszélgetés, játék. Már itt kiderült számomra, hogy remek hétvége következik, szuper csapattal, remek előadókkal és programokkal, gyönyörű helyszínnel. Ezzel párhuzamos igénybe vehettük a medencét és a szaunát is.

 

Másnap reggel a bőséges reggelit követően elcsendesedés következett. A lelkészházaspár szavai a szívünket célozták. Egy jó könyvhöz hasonlítanám, mert egy igazán jó könyv világa sokáig velünk marad. Szőjük tovább a szálait, ismerkedünk a bennünk életre kelő szereplőkkel, döntéseinket mérlegeljük. Ugyanez történt most is. Új világokat nyitottak ki bennünk, mintha látásunk gazdagabbá, telítetté vált volna. Jobbak, tisztábbak, erősebbek lettünk.

 

Az ebéd és az azt követő pihenés után sétálni mentünk. Leírhatatlanul jó érzés volt kicsit kiszakadni a mókuskerékből, a mindennapi munkát, gondokat félre tudtuk tenni pár órára. A természet mindamellett, hogy egészségügyileg rendkívül hasznos az emberi szervezetre, stresszoldó hatással is bír. Túrázás közben rengeteget beszélgettünk, mélyebben megismertük kicsiny csapatunk tagjait. Délutáni programunk a „Megújulás a házasságban” c. témakör záró része volt, amit a vacsora követett. Elcsendesedés után pedig táncház következett, ahol Szilágyi László és Gabriella próbált belőlünk, botlábúakból, táncoslábúakat faragni, úgy hiszem, sikerrel. Az est záróakkordja a fürdés, szauna, asztalitenisz, éjszakába, sőt hajnalba nyúló beszélgetések.

 

Vasárnap reggeli után istentiszteleten vettünk részt, ahol minden házaspár közös áldást kapott. 

 

A finom ebédet követően a hétvége kiértékelésére került sor. A hétvége üzenetét mindannyian magunkkal visszük, fontos, hogy a párok egymásra figyelve közösen tudjanak fejlődni, házasságukban megújulni, új közös célokat találjanak, valamint az új élethelyzetekhez egymással együttműködve tudjanak alkalmazkodni. A mai rohanó világban fontos, hogy kapcsolatainkat erősítsük, illetve az együtt töltött időt töltsük meg tartalommal, hogy az minőségi idő lehessen.

 

Ezt követően elbúcsúztunk egymástól, annak reményében, hogy hamarosan, az önkéntes hétvégén újra találkozunk.

 

Hálásan köszönjük a program megvalósulását a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesületnek és a Taracközi házaspárnak!

 

Demeter Gabriella

 résztvevő« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár