KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A KMNE idén is meghirdette vetőmag akcióját - Aki vet, ültet, az bízik a jövőben

2024. március 14.

Mint oly sokszor a történelem során, a kárpátaljai magyarság most is igencsak nehéz időszakot él át. Az általánosan sújtó gazdasági válság mellett a háború teszi életüket bizonytalanná. Senki sem tudja, mit hoz a jövő.

 

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) is osztja ezt a véleményt, hisz idén is meghirdette a sok éve nagy népszerűségnek örvendő vetőmag akcióját, melyre ezúttal 400 tagcsalád jelentkezett, akik március hatodika óta folyamatosan átvehetik azokat a KMNE székházában.

 

Mint Orosz Krisztina irodavezetőtől megtudtuk, ezúttal is a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány támogatta a programot, a Rédei Kertimag Zrt.-től megvásárolt vetőmagvak határon való átszállításában pedig a Beregszászi Szent Anna Karitász volt a segítségükre.

 

Az egységcsomag a legalapvetőbb zöldségek magvait tartalmazza: sárgarépa, petrezselyem, karalábé, fejes saláta, spenót, uborka, paradicsom, tök, bab, borsó, csemegekukorica stb., és hogy színesebb legyen az udvar, vagy a veteményeskert, virágmag is került a tasakba. Ezen konyhakerti növények ültetése, termesztése nem igényel komolyabb szaktudást, így a munkába a gyerekeket is bevonhatják, megtanítva őket az örömkertészkedésre, az önellátó gazdálkodásra. 

 

A KMNE vezetése úgy véli, hogy aki vet, ültet, az bízik a jövőben is. Ez pedig reményt ad arra, hogy ezek a családok az itthon maradást választják, s példájukat mások is követik.

 

Forrás:

Kovács Erzsébet

Karpatinfo.net



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 04.

-
május 9.

Csíkszereda, Erdély

XIII. Édesanyák Hete

Esemény
Csíki Anyák Egyesülete

május 11.

13:00

Királyfiakarcsa, Felvidék

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola