KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hagyományaink ápolása a Fekete-Körös völgyi szórvány vidéken

2024. március 18.

A Köröstárkányi Ifjúsági Egyesület idén is szeretné folytatni a már több éve elkezdett munkát, tehát megszerettetni, megtanítani a felnövekvő generációk számára a népi kultúránkat. Ennek érdekében idén február 17-18-án az Egyesület néptáncoktatást szervezett, mely eseményre a tárkányi fiatalok mellett érkeztek még Várasfenesről, Magyarremetéről és Kondorosról is érdeklődők. Jutalmul, amiért eljöttek és közösen megismerkedtek, jelen esetben, a széki táncokkal, az egyesület megvendégelte a résztvevőket, este pedig egy táncházat szervezett, ahol már együtt táncoltunk, gyakoroltuk a tanult táncokat. A szórványban is meg akarunk maradni, ezért az elkezdett munkát folytatni fogjuk!  

 

Az Ifjúsági egyesület a Kondorosi Nagycsaládosok és a polgármester meghívására érkeztek Kondorosra, ahol 14-én elő zenés táncházat tartottak,15-én pedig színvonalas műsort adtak elő a központi rendezvényen, így megemlékezve az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseire.  A csoport délután a Fővárosi nagycirkuszba látogatott el a házigazdák jóvoltából.

 

Köröstárkányban pár nap múlva 17-én vasárnap tartották a megemlékezést, ami Istentisztelettel kezdődött, és a fiatalok műsora után koszorúzással ért véget.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 04.

-
május 9.

Csíkszereda, Erdély

XIII. Édesanyák Hete

Esemény
Csíki Anyák Egyesülete

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola