KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A gyereknek a szülő szárnyakat ad

2024. május 6.

Negyedik alkalommal szerveztek gyerekemelést Dunaszerdahelyen

 

Dunaszerdahelyi óvodások, szülők és nagyszülők együtt készültek fel arra a Kárpát-medencei szintű Gyerekemelésre, amire a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren került sor május 4-én.

 

A gyerekemelés lényege az, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol is legyenek az országban vagy a határon túl. Az elmúlt hat évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken Kárpát-medence-szerte, ami azt jelképezi, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó. A rendezvény célja, hogy átörökítse azt az egyszerű tényt, hogy családban élni nagyszerű, mialatt kiáll a családalapítás fontossága mellett, felhívva a figyelmet a gyerekvállalásra.

 

Szövetség a Közös Célokért szervezésében 136 gyereket emeltek fel a szülők és a nagyszülők, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalásra és a családi élet szépségeire.

 

A dunaszerdahelyi rendezvénnyel a szervezők csatlakoztak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom központi programjához, így minden regisztrált, résztvevő gyermek növelte a Kárpát-medencében magasba emelt gyermekek számát.

 

Karaffa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere (Fotó: HA/Felvidék.ma)

 

A megnyitón köszöntőt mondott Karaffa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere, aki az eseményt olyan értékteremtő programként jellemezte, ami a megmaradásról szól. Biztatott mindenkit, hogy vegyenek részt a hasonló közösségépítő rendezvényeken: „mert a gyermek a szemünk fénye, akit a legjobban szeretünk és akire a legjobban vigyázunk.”

 

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója (Fotó: HA/Felvidék.ma)

 

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója az értékteremtő programról elmondta, hogy a család az építő eleme a társadalomnak, egy megdönthetetlen alappillér.

 

Ezt az egyszerű mozdulatot mindenki érti, hiszen megmutatjuk a gyerekeknek, hogy szebb lesz a jövő és azt is, hogy magasabbra juthatnak.

 

Ezek után a színpad a gyerekeké lett. Elsőként az Október utcai óvoda, majd a Benedek Elek Óvoda növendékei léptek fel csodaszép műsorral. A közönséget Forgách Erika zenés gyerekműsorával szórakoztatta a színpadon és a színpad előtt, majd 11 órakor egyszerre emelték a magasba gyerekeiket a dunaszerdahelyi és környékbeli családok.

 

A gyerekemelésről videó is készült, melyet IDE kattintva lehet megtekinteni.

 

A dunaszerdahelyi rendezvényen a magyar megmaradást és identitást erősítő kísérő programok voltak, mint tanácsadás a Magyar Igazolvány ügyintézéséről, a Köldökzsinór programról, valamint kézműves foglalkozással várták a gyerekeket, akik anyák napja alkalmából készíthettek édesanyjuknak ajándékot.

 

A gyerekeknek tanácsadást és foglalkozást biztosított a Melorat.io – Magán Gyógypedagógia Központ, valamint táplálkozási tanácsadást nyújtott a JustHealthy központ.

 

A jelenlévők a regisztráció során tombolajegyet is kaptak, amelyekkel értékes nyereményekhez juthattak, amiket az alábbi személyek és szervezetek ajánlottak fel:

Dunaszerdahely Város Önkormányzata nevében Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila alpolgármester; Iván Tamás, a Szlovákia Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke, a Magyar Szövetség Európa-parlamenti képviselőjelöltje; Agócs Gergely, Királyrév polgármestere; Nagy Dávid ügyvéd; A. Szabó László, a dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium alapítója; a dunaszerdahelyi DAC futballklub; Kása Ildikó, a Melorat.io – Magán Gyógypedagógia Központ vezetője; Kürthy Andrea, a JustHealthy vezetője; Győry Attila, a Családi Könyvklub kereskedelmi vezetője és Hideghéthy Andrea, a Szövetség a Közös Célokért ügyvezető igazgatója.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár