KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Áprilisi programok a Csíki Anyák környékén

2024. május 8.

Áprilisi programok a Csíki Anyák környékén

A hónap elejét a város közösségi adománygyűjtő programjához való regisztrálással kezdte az egyesület, visszatérő pályázóként, harmadik alkalommal. Korábbi években a Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet és Gyermekosztályának gyűjtöttek felszereléseket, kiegészítőket, múlt évben pedig saját utánfutót vásárolt az egyesület, és egyéb arculati elemekre költött, idén pedig a Müller utcai találkozóhely feljavítását, megszépítését tűzte célül a szervezet. Erre gyűjtenek teljes erővel, június 3-ig. A közösségi biciklizés, sétálás, szaladás május 25-én esedékes, és a 20 nagykövet összesen 203 km-t tervez megtenni a cél elérésének érdekében, a 10127 lejes (nagyjából 810ezer forintos) adományösszeg érdekében. Ezúton bátorítjuk a hírlevél olvasóit, hogy tekintsenek be a program honlapjára, esetleg az egyesület célkitűzésére, és támogassák azt lehetőségükhöz mérten. A kis ingatlan sokszor segítette és fogja még kisegíteni a határon túli barátainkat! Információk itt találhatók: Székhelyszépítés és beszerzés Köszönjük!

 

 

Április elején kezdte el szervezni a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a soron következő májusi közgyűlését, ezalkalommal Deákiban, Felvidéken, ennek kiterjedt teendőit az egyesület vezetője vállalta, mint régiós munkatárs, és végzi folyamatosan a szervezéssel járó tevékenységeket, hátralévő adminisztrációs munkát, hogy végül a 23 erdélyi képviselőből minél több tagszervezet részt tudjon venni ezen az időponton, május 24-26-a között.

 

Április 10-étől indult el hivatalos pályázati útjára immáron második alkalommal a helyi időseknek szánt gerinc- és vízitorna program a Csíki Anyák Egyesülete szervezésében, mely program részleges finanszírozását az RMDSZ Nőszövetségétől sikerült ismételten elnyerni a már egy éve működő, nagy sikernek örvendő sportolási lehetőségek biztosítására. Mivel május 5-ig szólt a kiírás, ezért a két sportolási programban 12 alkalommal biztosítottunk ingyenes gerinctornát, illetve 8 vízitornát a célcsoportnak. Közel 200 helyi nyugdíjas vette igénybe a programot, és örömmel folytatjuk ezt a pályázati időszak lejárta után is.

 

Április 19-én, egyesületünket 2 személy képviselte a helyi Egyszülős Klub (Monoparentalis) által megszervezett Időgazdálkodás tréningen, melyet Dr. Kádár Annamária tartott a 30 résztvevő édesanyának. A 4 órás képzésen tartalmas információkra tettek szert a résztvevők, saját gyermekeik, életük idejének gazdaságosabb használatával, melyhez az empátia abszolút szükséges kellék.

 

És természetesen, az egyesület éves szintű legnagyobb programjára, a XIII. Édesanyák Hetére is folyamatosan készülni kellett, már márciustól zajlottak a szervezési találkozások, a programok összeállításai érdeklődés alapján, az előadók meghívása, a promóciós ajándékanyagok megrendelése, beszerzése, szétosztása, az esemény lebonyolítása, megfelelőképpen történő dokumentálása érdekében.

 

Fuss NEKI Csík videója a Csíki Anyák Egyesületének projektjéről

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár