KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tisztújító közgyűlés tartott a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért 2024 április 27-én

2024. május 8.

Méltó hangulatban kezdődött az esemény melynek gyújtópontja volt a magyar himnusz eléneklése.

Méltó hangulatban kezdődött az esemény melynek gyújtópontja volt a magyar himnusz eléneklése.

Idén húsz éves a nagycsaládosok egyesülete. Dánél Sándor elnök úgy mérlegelt, hogy a korábbi elnökség minden  tagjának gyermekei már felnőtt korban vannak, és az egyesület fiatalabb tagcsaládjai aktivitásukkal példásan vannak jelen az egyesület rendezvényein, ezért közös megegyezéssel a teljes korábbi elnökség szívesen átadja helyét olyan személyeknek akik szívvel, lélekkel viszik majd tovább az egyesületi munkát a korábbi értékrend megőrzését szem előtt tartva.

Egyeztetéseket követően a jelöltséget vállaló személyek névsora is összeállt. A közgyűlés résztvevői teljes többséggel szavazták meg őket a jelölt tisztségekre.

Izsák -Székely Lóránt  lett az új elnök, kinek öt gyereke van. Nem ő az egyedüli népes családos, hiszen az új elnökségnek összesen 22 gyereke van.

Dánél Sándor leköszönő elnök hálával köszönte meg a korábbi elnökség munkáját, és a húsz év alatt tanúsított kitartó munkák eredményeire is kitérve felajánlotta, hogy szívesen segítik az új elnökséget, amennyiben ők igényt tartanak erre.

A leköszönő elnök könnyeivel küszködött, hiszen többen is méltatták a húsz év alatt vállalt és kitartó munkájáért. Dánél Sándort mint alapító tagot és leköszönő elnököt a közgyűlés résztvevői az egyesület örökös tiszteletbeli elnökévé választották!

Az esemény a székely himnusz eléneklésével és agapéval zárult!

Az új elnök 2019-ben a Pápával is találkozott Csíksomlyón, erről az alkalomról, a családjáról, életéről az alábbi linken olvashatnak többet. https://liget.ro/eletmod/amikor-a-papa-magyarul-mosolygott



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár