KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Dolgos május Orosházán

2024. június 3.

Május 16-án tartottuk éves közgyűlésünket, amelyen elnökünk, Benedek Szilvia beszámolt a 2023 évi tevékenységünkről, elfogadtuk a szakmai,  pénzügyi beszámolót illetve ismertette a 2024 éves programokat.

A KCSSZ máj.25-én Felvidéken tartotta meg tavaszi küldött Közgyűlését. Márton Zsuzsa elnök által előterjesztett szakmai, pénzügyi és közhasznú jelentés került elfogadásra, valamint a 2024 évi programok ismertetése. A résztvevőknek tartalmas, élményekben gazdag kísérő programokat szerveztek felvidéki barátaink. Egyesületünket Mizsurné Kati képviselte. 

 

Május 11-én az Élelmiszerbank ismét tartós élelmiszer adományok gyűjtésére adott lehetőséget országosan. A helyi Tesco Áruházban önkénteseink 2 napon át fogadhatták a vásárlók felajánlásait a rászoruló gyermekes családok számára. A nagy mennyiségben összegyűlt tartós élelmiszereket kicsomagoljuk és június folyamán kiosztjuk a rászoruló családok számára.

A hónap folyamán felajánlásként disznósajtot is biztosított számunkra az ÉB, amit nagy örömmel fogadtak családjaink.

 

Ismét lehetőséget kaptunk kedvezményes árú gyermelyi tészták vásárlására. A csoportvezetők felmérték az igényeket, és az általuk leadott igények alapján kerül kiszállításra hamarosan a gyárból.

 

Máj.8-án a Menyus tanyán, a NOE tudásbővítés tanfolyamhoz kapcsolódva  az édesanyáknak szerveztek pár óra alkotással eltöltött „Énidőt”. Amíg ők kreatív technikát tanulva alkottak, a család többi tagjai focizhattak, társasoztak, népi játékokkal játszhattak. Bográcsban főtt paprikás krumpli és egy kis édesség is jutott mindenkinek. Kreatív, szép napot töltöttek el együtt.

 

Kézműves csapatunknak is kijutott a munkából rendesen!

Május 1-én a Lovassport Egyesület meghívására a Bogárzón megrendezett majális és lovas versenyen dolgoztak. Unikornisok, díszített lópatkók, medálok,nyakláncok és egyedi képek készültek.

Máj.4-én a Műv.Ház Városi Vidám Majális rendezvényén anyák napi tevékenységekkel készültünk. Ezen a gyönyörű napon csupa szeretet ajándék készült, szivecskés üdvözlő lapok selyemszalaggal, dekorgumi virágok, fotós falikép, festett csuda kavicsok.

Május 10-én az Uzsoki Ovi Családi Napján is csuda dolgok készültek, Vidám méhecskék méhkaptárral,cd-ből halacskák, kalitkák madárkákkal, memória kártyák!

Máj.25-én a Rákóczitelepért Egyesület meghívására a városrész Családi Napjára kaptunk meghívást. A gyerekek nagy örömére dekupázsoltunk, kulcstartókat készítettünk és kedves, vidám figurákat készítettünk velük!

A máj.26-i Városi Családi és Gyermeknapon is hagyományosan kézműveseink dolgoznak. Az egész napos rendezvényen váltásban dolgozott a csapat. Igazi kincsek születtek irányításuk alatt az ügyes kis kezekből: leomló hajzuhatagú hableányok, tündéri békák, pillangók, virágok, gyurma ékszerek, kagyló nyakláncok, csillámos karkötők!



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület