KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A gyereknek a szülő szárnyakat ad

2024. június 3.

Negyedik alkalommal szerveztek gyerekemelést Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyi óvodások, szülők és nagyszülők együtt készültek fel arra a Kárpát-medencei szintű Gyerekemelésre, amire a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren került sor május 4-én.

A gyerekemelés lényege az, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol is legyenek az országban vagy a határon túl. Az elmúlt hat évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken Kárpát-medence-szerte, ami azt jelképezi, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó. A rendezvény célja, hogy átörökítse azt az egyszerű tényt, hogy családban élni nagyszerű, mialatt kiáll a családalapítás fontossága mellett, felhívva a figyelmet a gyerekvállalásra.

Szövetség a Közös Célokért szervezésében 136 gyereket emeltek fel a szülők és a nagyszülők, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalásra és a családi élet szépségeire.

A dunaszerdahelyi rendezvénnyel a szervezők csatlakoztak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom központi programjához, így minden regisztrált, résztvevő gyermek növelte a Kárpát-medencében magasba emelt gyermekek számát.

A dunaszerdahelyi rendezvényen a magyar megmaradást és identitást erősítő kísérő programok voltak, mint tanácsadás a Magyar Igazolvány ügyintézéséről, a Köldökzsinór programról, valamint kézműves foglalkozással várták a gyerekeket, akik anyák napja alkalmából készíthettek édesanyjuknak ajándékot.

 

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: https://felvidek.ma/2024/05/a-gyereknek-a-szulo-szarnyakat-ad/



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület