KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Anyák köszöntése Réven

2024. június 6.

Vasárnap, május 5-én délelőtt Réven ünnepi istentisztelet keretében köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat.

Papp Csaba helyi református lelkipásztor a Királyok első könyve, 3. fejezetének 5,9 és 10. versei alapján hirdette az Úr igéjét.

"A nagymamákat, édesanyákat köszöntöm a mai napon az ige szavával, de nem feledkezünk meg az édesapákról, nagyapákról , a családokról, és magáról a Nagy családról, a gyülekezetről sem", mondta bevezetőjében az igehirdető, majd így folytatta:  Salamon királynak már vannak eredményei, hiszen megörökölte a trónt az ő apjától és negyven esztendőn keresztül uralkodott. Királyságának az elején, mivel nem tért el az Úrtól, mindenben sikeres volt. Azért lehettek eredményei, mert az Úrtól, amikor az álmában megkeresi, nem gazdagságot, nem hadsereget, nem dicsőséget, hanem engedelmes, értelmes szívet kér azért, hogy tudja kormányozni népét. Az Úr válasza egyértelmű: "Mivel ezt kérted....ezért teljesítem kérésedet: olyan bölcs és értelmes szívet adok neked, hogy hozzád fogható nem volt előtted, és nem támad utánad sem.", mondta.

 

 A héber társadalom szerint a szívből indul ki minden gondolat és minden cselekvésre buzdító akaraterő. A mai felgyorsult világban látjuk a konfliktusokat, pusztításokat. Ám az értelmes szívnek a birtokában az ember csak a saját akaratával foglalkozik. Persze szabad és kell a véleménynyílvánítás, ám nem agresszív módon, fejtette ki a lelkipásztor. Naponta kell kérnünk  az értelemes szívet, hogy tudjunk mi is a jó és rossz között különbséget tenni és az értelmes szív segítségével a mi családunkat, a mi gyülekezetünket, a mi népünket tudjuk Isten parancsolatai szerint, az ige szavaival kormányozni, támogatni, irányitani, ha kell, figyelmeztette többek között a jelenlévőket Papp Csaba.

 Igehirdetést követően Hasas János, a Pro Rév Egyesület elnöke mondott nőnapi köszöntőt majd a Révről elszármazott, a ma biharpüspökiben élő Pető Margit Posztós Lenke: Üzenet a Mennybe cimű versét szavalta el, a Vincze testvérek pedig alkalomhoz illő zenés-verses összeállitást adtak elő .

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár