KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

NADE júniusi beszámoló

2024. június 30.

Ezt történt júniusban a NADE házatáján.

NOE Felső-Tisza Régiós Családi Nap Nádudvaron (Június 2.)

Június 2-án került megrendezésre a NOE Felső-Tisza Régiós családi nap Nádudvaron. A rendezvény célja a családok közötti kapcsolatok erősítése és közösségi élmények biztosítása volt.

Összetartozásunk Tüze (Június 4.)

Június 4-én 20:24 perckor gyújtották meg az összetartozás lángjait a templomkertben. Az eseményen a Rákóczi Szövetség elnöke, Nagy Sándor, emlékezett meg a múlt fájdalmas eseményeiről, amelyek 104 éve hatással vannak jelenünkre.

 

 

NADE Gyermeknap Hármashegyalján (Június 8.)

Az idei gyermeknap Hármashegyalján is nagy sikerrel zárult, több mint 300 résztvevővel. A rendezvényen számos program várta a gyerekeket és családokat, többek között ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, hajfonás, finom ebéd friss péksüteménnyel, túrázás és focibajnokság. A résztvevők nagy örömmel utaztak ki a helyszínre a Zsuzsi Erdei vasúttal. A sikeres nap létrejöttéhez sok önkéntes munkája járult hozzá, amit ezúton is köszönünk.

 

XVI. Életmese Írói Pályázat Díjátadó Ünnepsége (Június 15.)

Június 15-én került sor a XVI. Életmese írói pályázatának díjátadó ünnepségére a Református Kollégium Oratóriumában. Az Életmese kötetbe a zsűri által legjobbnak ítélt történetek kerülnek be, és az idei évben is számos kiváló írást kaptunk. Bár a pályázatok száma 227 fővel kicsit kevesebb volt, mint a korábbi években, az írások száma így is megközelítette a félezret. Az idei kötetbe a pályázók közel harmada került be.

 

A legtöbb pályázó hazai volt (76%), de határon túlról is érkeztek írások: Felvidékről (10%), Erdélyből (9%), Délvidékről (5%) és Ukrajnából (1 pályázó). Korosztályok szerint a legtöbb írás a 4. korcsoportból érkezett, ami érthető, hiszen ebben a korcsoportban van a legtöbb élettapasztalat. A többi korcsoport létszáma viszonylag egyenletesen oszlott meg, bár az alsós gyerekek aktivitása némileg csökkent, de a felsős, középiskolás és fiatal felnőtt korosztály továbbra is aktívan képviseltette magát.

Az események során rengeteg közösségi élmény és emlék született, melyek tovább erősítik a résztvevők közötti kötelékeket és összetartozást.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület