KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tudásbővítés program és egyebek Orosházán

2024. július 2.

A Tudásbővítés program keretében egy izgalmas, korunk egyik kedvenc ételének,

a pizzának egyik elkészítési módjáról egy workshop alkalmával hozzáértő előadóinktól kaptunk használható tudást. Bevezetést kaptunk a kovászolás világába, hogyan működik és hogyan gondozzuk a kovászt, hogy otthon is garantált legyen a siker, ha a vékony tésztás nápolyi jellegű, vadkovászos pizzával akarjuk meglepni a családunkat! Videós segédanyagot is kaptunk a formázási technikáról, dagasztottunk, hajtogattunk, kelesztettünk! Majd sütés és kóstolás. Hasznos napot töltöttünk el és finom pizzát sütöttünk!

Megérkezett és kiosztásra került a kedvezményes áron megrendelt gyermelyi tészta szállítmány. Kistermelők által biztosított  kedvező árú újkrumplival  és koktélparadicsommal is el tudtuk látni érdeklődő családjainkat.

Egyesületi munkánk mindennapos tevékenysége az Élelmiszerbankkal kötött megállapodás alapján a Tesco Áruházból elhozott maradékok elosztása a családok között. A rendszer fenntartása, szállítási, elosztási és elszámolási határidők betartása komoly szervezést igényel. Egyesületünk nagy létszámú, így a csoportvezetők a mindenkori napi mennyiség elosztásával, havi 2 alkalommal tudnak minden családnak kenyér/péksütemény/zöldségféle adományt juttatni.  

E hónapban két alkalommal is tudtunk ruhaválogatási lehetőséget biztosítani a házunkba behozott nagy mennyiségű használt ruhákból.

A Vajdasági Családszervezetek Szövetsége meghívására utaztunk Adára, majd Péterrévére. Adán tiszteletünket tettük Krizsán Vilmos sírjánál, majd Péterrévén a VANCSESZ közösségi házán emléktábla avatására került sor. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége tagszervezetei közül több szervezet is képviseltette magát az Anyaországból, Felvidékről, Délvidékről, majd koszorút helyeztünk el a tábla alatt emlékezésül Vilmosra, elismerésül az Ő alapító és szervező munkájára.  

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár