KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Régiós Családi nap Ropolyi völgy

2024. július 20.

Nagyon szuper nap, ahol jól éreztük magunkat. Még nem jártunk ezen a vidéken, így jó volt látni, hogy milyen szépen rendben tartott kis a horgász tó a völgyben. 

Jó volt látni, hogy mindenki máshonnan jött, de mégis, egy csapatot tudtunk alkotni. 

 

Színes programok vártak ránk és így kicsik és nagyok is megtalálhatták a saját is programjukat. Ropolyi robogás korosztályok futó versenye.

 

Egyesületek viadalán 6 egyesület csapata vett részt Tűzoltó autóba be lehetett ülni, bűn megelőzési totót töltöttünk ki. Katonaságnál kézbe foghattuk a fegyvereket, volt laser-tan pályaharc is. Bemutatták az erdő vad vadjainak és élővilágának bemutatója. Megismerkedhettünk az Agancsozó társasjátékkal. Gyógynövény bemutató és Gyógynövény társasjátékot ki lehetett próbálni. Kisebbeknek színező volt a gyógynövényekből. Az egyik asztalnál a Családfa kutatásról is lehetett tájékoztatást kapni.  Hogyan kezdjünk hozzá kérdezzük az idősebbeket. Ismertetőt kaptunk a Kék Túra útvonalról is. Póló festés is volt, ahol a tenyerünket festettük be és azt nyomtuk rá a pólóra, volt, hogy csak két tenyér, de volt olyan, aki az egész elejére tenyér lenyomatokat tett.

 

A Zselici csillag park és a körülötte lévő táj nagyon szép és rendben tartott. A kilátó legfelsőszintjéről messzire lehet ellátni. Az Éjszakai égbolt című előadáson voltunk, nagyon érdekfeszítő volt főleg mikor az éjszakai égbolt hullott le ránk. Reméljük lesz lehetőség a majd a Napról szóló előadást is megtekinteni. Ellátásunkról a Kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Iskola tanulói gondoskodtak. Finom langallót, kürtőskalácsot és pogácsát vásárolhattunk a sátornál. De különböző játékokat is ki lehette próbálni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület