KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tapasztalatcsere találkozó a Győri Egyházmegyei Családpasztoráció munkatársaival

2024. július 29.

Németh István családbizottsági titkár vezetésével, a Lőrincz és Szabó házaspár részvételével érkezett meg a kis csapat július 29-én hétfőn délután Győrből illetve Sopronból Marosvásárhelyre, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Családpasztoráció tevékenységével, múltjával és jelenével ismerkedjenek.

Kedd délelőtt Szénégető István családreferens összefoglalója alapján Török Bernadett irodavezető vázolta fel az erdélyi Családpasztorációban nemrégiben elindult 5+2 szakterület lényegét, majd Sófalvi Szabolcs és Adél mutatták be a kisrégiós jegyeskurzust, Lőrincz Zsolt a kiskamaszok családi életre nevelését célzó Titkos Küldetés programot, Gergely Csilla pedig a családpasztorációs szemléletformáló alapképzésről és az önkéntesi kör működéséről, valamint a családi életre nevelés területén formálódó tervekről beszélt.

Délután Bakó Mária volt irodavezető mesélt a Gyulafehérvári Családpasztoráció indulásáról, az elmúlt 20 év tapasztalatairól. Sok kérdés, tapasztalatmegosztás, meghatódás és nevetés kísérte ezt a napot, melynek során kölcsönösen gazdagodtunk, és talán új barátságok, jövőbeli együttműködések is körvonalazódtak. Köszönjük szépen a látogatást!

 

 

Elkövetkező események, programok szervezése

Július folyamán nagy lelkesedéssel folytak a szervezési munkálatok a Szülők Iskolája egyházmegyei családos táborral (augusztus 29-szeptember 1.), valamint az „Együtt az erdélyi családokért” szakmai nappal (október 4-5.) kapcsolatban.

A tábori helyek azóta beteltek, örömmel várjuk a táborkezdést.

A szakmai nap szervezői megbeszélésein egy mindenkit gazdagitó új program kezd körvonalazódni.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület