KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az online médiahasználat és a női szerepek

2024. augusztus 10.

Civil információs nap a SZAKC szervezésében a Gombaszögi Nyári Táborban

Szövetség a Közös Célokért társulás civil információs napja a Gombaszögi Nyári Táborban idén is egy izgalmas téma köré épült – „Fókuszban az online médiahasználat és a női szerepek” címmel…

Hideghéthy Andrea, a Szövetség a Közös Célokért ügyvezető igazgatója nevében Pósa-Homoly Erzsébet, a rimaszombati iroda vezetője köszöntötte az egybegyülteket.
A rendezvény első részében az online és az offline jelenlétről, a tudatos médiafogyasztásról és internetfüggőségről a generációk tükrében tartott előadást Hideghéthy Adrián.

Bemutatta a nemzedékek közti különbségeket, a digitális bennszülötteket, a médiafogyasztási morált. „Kutatások alapján elmondhatjuk, hogy a generációk internet fogyasztása az életkor előrehaladtával csökkenő tendenciát mutat. Ennek ellenére az internetfüggőség nem csak a fiatalabb korosztály napjait árnyékolhatja be.

 

A fórumbeszélgetés az Időrabló tényezők a családban témával folytatódott, melyen Gergely Papp Adrianna a Magyar Szövetség Nőtagozatának elnöke, Beke Beáta a Pro LE-Ti elnöke, Drab Melinda a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat királyhelmeci irodájának vezetője mondta el véleményét a tárgykörben.

 

 

A beszélgetés alatt felmerült, hogy a nők hogyan tudnak a politikában helytállni, illetve szükség volna-e több női politikusra, és milyen példát tudnak mutatni a környezetükben élő fiataloknak?

A hölgyek kiemelték, hogy mivel a nők egyszerre több mindenre is oda tudnak figyelni, nagyon jól lehet ezt kamatoztatni a civil életben, a kultúrában. A politikában teljesen más a helyzet, ott megmondó embernek nevelik ki a politikusokat, amiben a nők nem akarnak részt venni, mert nekik nem ez a céljuk, hanem hogy konfliktus mentessé tegyék ezt a közeget.

 

elvetődött, hogy a civil szférában több nő vállal szerepet, míg a politikában sokkal kevesebb pedig minden mindennel összefügg. A politikában a helyet ki kell könyökölni. 

A teljes beszámoló itt olvasható: Az online médiahasználat és a női szerepek .



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület