KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hosszú, forró nyár Csongrádon

2024. augusztus 19.

Családjaink gyermekei július közepétől egy hetet töltöttek az Erzsébet táboros nyaraláson Fonyódligeten, a Jurta táborban.

Igazi csapatként, barátként, jó kedvvel, feltöltődve tértek haza. Önkénteseink az olimpia lázában bár, de nagyon tevékenyen töltötték a forró napokat. Közösségi Házunk udvarán sövényt és faágakat metszettünk, készül az alap egy új udvari tárolónak. Közel húsz év kézművesanyagát kezdtük el átválogatni, rendszerezni. (papírok, kartonok, fecnik, gyöngyök, színes ceruzák, tollak, egyebek...és mi minden elő nem került!!!)
 
Augusztus elején a Belvárosi Kézművesházakban dolgoztunk a helyi értékek bemutatóján, ahol a mi témánk Csongrád címere volt. Lehetett színezni és kvíz kitöltéssel megtudni, ki, mit tud városának értékeiről. Közben ezerrel szerveztük az év legnagyobb rendezvényét a Makk Marci Egészség- és sportnapot, melyre augusztus 17-én került sor. A Bölcső NCSE és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös rendezvényére az eseményt megelőző napon megérkeztek az itt alvós meghívott vendégek. Szerbiából Ada és Mohol, valamint a VANCSESZ képviselői. Magyarországról Tiszavasvári, Kemecse, Nyíregyháza családjai. A rendezvény napján a gyulai, orosházi és kondorosi csoportok, valamint a helyi családok érkeztek. A délelőtt a mozgásról, a kalózos családi vetélkedőről és egészséges ételek kóstoltatásáról szólt. Ebéd után színpadi programokon szórakoztak a családok, volt interaktív kutyás bemutató, ugrókötelesek, karatésok, bűvész és gyermekkoncert. Nem maradtak el a baráti beszélgetések, a fürdőzés, a családok öröme, az ismételt találkozás. Jókedvvel, örömmel láttuk újra egymást. Egy kicsit dolgoztunk is, beszéltünk a soron következő KCSSZ küldöttgyűlésről, szerveztük az utazást, a felkészülést. Igazi kapcsolatépítő nap volt, sok kedves családdal, kedves gyermekkel, akik mind a KCSSZ tagjai.
 
 
A rendezvény utómunkáit még le sem zártuk, fáradalmait még kis sem pihentük, máris Ópusztaszeren kötöttünk ki, a Magyarok Országos Gyűlésén kézműveskedtünk a NOE Dél-Alföldi Régió más egyesületeivel. Asztalunknál magyaros "dolgokat" lehetett készíteni, pártát, legyezőt, szélforgót...persze mindent piros, fehér, zöldben.
Családjaink egy része még nyaral, a többiek már készülgetnek az iskolára, mi pedig az őszi programokra.
További kellemes nyárvégét, hasznos időtöltést kívánunk mindenkinek!
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület