KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A VITA HUMANA pt. nyári tábora.

2024. augusztus 28.

2024. aug 5-9-e között sikeresen lezajlott a VITA HUMANA pt. által szervezett nyári nappali tábor, melyen 16 fiatal (18 év alatti) vett részt. 

A helyszínt ismét többségében a Vita Humana Központ biztosította a táborozóknak, de volt alkalmunk elutazni Alsóbodokra, az Esterházy Zarándokközpontba és a közeli bivalyrezervátumba is. A gyerekek elmondása szerint minden tetszett számukra a tábor ideje alatt. Az idei tábor fő vezérfonalát egy csokor híres magyar híresség nyújtotta, mint Victor Vasarely- képzőművész, Erkel Ferenc- zeneszerző, Szentgyörgyi Albert, Jedlik Ányos – tudósok, Szent István és Szent László királyok, Esterházy János gróf- mártír felvidéki magyar politikus, Puskás Ferenc- sportoló és Rátonyi Róbert -színész.

 

Az ő hatásukra a gyerekek is megtapasztalhatták az alkotás, kísérletezés, zenélés, sportolás és színészkedés örömét, s gazdagodhattak a neves és kiemelkedő magyar hírességekről való tudnivalókkal. Kincset is kerestek, négy állomáson kellett helyesen felelni a tábor hírességeivel kapcsolatosan, mely után egy térképrészlet jutott a birtokukba. Hamarosan az egész térkép sikeresen összeállt, mely elvezette a gyerekeket a kincsheza Somorjai Városi Kultúrház előtti Szent István térre. Aug. 8-án tiszteletünket tettük Esterházy János síremlékénél és múzeumában. Nem egyszer szökött a szemünkbe könny a meghatódottságtól, de a jókedvtől is a tábori játékok alatt. Köszönjük a KCSSZ és Magyar állam támogatását, hogy ez a program megvalósulhatott!

 

  



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület